Wandlampen van steigerhout

Vriendlief en ik maken graag dingen samen. Zo hebben we onze tafel en de meubels van de kinderkamer zelf gemaakt. Maar dat was al weer even geleden, dus het werd volgens ons tijd voor een nieuw project. We waren al enige tijd op zoek naar wandlampen. Omdat we in de winkels niet echt iets geschikts konden vinden, was de nieuwe uitdaging  geboren.

lamp1Op Google zochten we naar wat voorbeelden van wandlampen, waarbij gebruik gemaakt werd van steigerhout. Met genoeg inspiratie op zak doken we een tuincentrum in, op zoek naar geschikte bloempotjes. Maar zoals dat wel vaker gaat, kwamen we met vaasjes ipv potjes naar buiten. Het was een gok, of vriendlief de onderkanten er goed uit zou krijgen. Dus voor de zekerheid namen we wat vaasjes extra mee.

De bodem ging eruit. Al bleven de vaasjes niet helemaal heel. Maar bij twee van de drie waren de stukken nog goed te lijmen.
Vervolgens zette ik de vaasjes voor een deel in de verf. Ik koos voor losse streken en niet een strakke rand. Maar dat laatste zou ook mooi kunnen zijn.

Vriendlief ging ondertussen met restjes steigerhout aan de slag en zorgde ervoor dat de snoertjes bevestigd konden worden. Tot slot deed ik op een paar vlakken van het hout nog een likje verf en de lampen konden aan de muur.

De lampen zijn natuurlijk niet heel fel, maar voor sfeerverlichting zijn ze super leuk.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s