Bologna

De afgelopen dagen was ik voor mijn werk in Bologna. Het was voor het eerst dat ik deze Italiaanse stad bezocht. Er was niet veel vrije tijd, maar op de dag van aankomst kon ik ’s avonds de stad een beetje bekijken. 

Het weer was goed en het was weekend. Dus het was, zoals gebruikelijk in mediterrane steden, druk op straat. Vele winkeltjes waren open, waaronder de enoteca’s, slagers en andere winkels vol Italiaans lekkers. Het zag er erg gezellig uit op de overvolle terrassen en de smalle straatjes waar vele mensen aan hoge tafels zaten met een glas wijn en lekkere hapjes. En het rook naar zomer!

Mijn collega en ik vonden in een straatje vlakbij het Piazza Majore nog een vrij plaatsje op een terras. Voor Italiaanse begrippen zaten wij wat vroeg aan tafel. Maar dat deerde ons niets. Het was een avondje smikkelen en smullen.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. appelig schreef:

    Bofkont, voor je werk nog wel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s