Winterschool

**English resume below**

img_8162Om het jaar goed te beginnen heb ik me voor verschillende online cursussen opgegeven. Voor een goede stok achter de deur én om het creatieve motortje even goed aan te slingeren. Momenteel ben ik druk met de cursus Winterschool van Make it in design. 4 weken lang bezig zijn met het ontwerpen van patronen voor bijvoorbeeld stoffen. Leuk en uitdagend.

img_8188

Zojuist heb ik mijn eerste design ingeleverd. Wat een onwijs leuke en leerzame klus. Hoewel ik zelf dol ben op mooie patroontjes, had ik er zelf nog nooit een gemaakt. Daarbij heb ik het gemaakt in Illustrator. Een programma waar ik wel eens een cursus in heb gedaan, maar die ik in de praktijk nooit echt had gebruikt.

img_8187De opdracht was ontwerp een technisch strepenpatroon. Hoewel een paar strepen zetten erg makkelijk lijkt, was dat het zeker niet. Wat voor strepen ga ik gebruiken? Grote, kleine, dikke, dunne, lange, korte… etc. Ik ben bijna een week opzoek geweest naar inspiratie. Uiteindelijk vond ik die in Amsterdam met zijn welbekende geveltjes. Na twee dagen stoeien met Illustrator is dit het resultaat geworden. Ik ben nog niet helemaal tevreden, maar dat zal ook vast een beetje bij het ontwerpproces horen.

2017 will be an interesting year for me. I want to find out what I really want to do for a living. It sure has to be creative, that is where I’m sure of. But in what form… that is the big question. For a good start of the year, I decided to enter some online courses. I just started with Winterschool of Make it in design. For the first time I designed a pattern. And for the first time I used Illustrator. I really enjoyed the process. But I still have to learn a lot. I found my inpspiration in Amsterdam. Not completely satisfied with the end result, but I think that is part of the learning process too. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s