Up north

on

De grote vakantie is begonnen. En dit jaar wilden we wel eens een ander stuk van de wereld zien dan het voor ons standaard zonnige zuiden. Natuurlijk is het lekkere mediterrane zonnetje een grote verleider, evenals het eten, de lange warme avonden en drie weken op je luie haidewiets liggen. Maar verandering van spijs doet eten, dus we trokken de deur achter ons dicht, koppelden de vouwwagen aan en reden dit keer naar het noorden. Via Duitsland, Denemarken wilden we onze vakantie dit jaar doorbrengen in Zweden. 

©Linda L. Koopmans
Prachtige luchten kwamen voorbij
De heenreis liep niet geheel vlekkeloos. Erg veel file in Duitsland. Regen in Denemarken en de eerste nacht en dag in Zweden. Maar goed, we zaten met zn vieren op een gezellig kluitje en maakten er het beste van. 

©Linda L. Koopmans
Tussen de buien door lekker het dek op

We namen overigens de boot vanaf het Deense Grenå naar het Zweedse Varberg. Een overtocht van 4 uur en een kwartier. We hadden een kleine hut geboekt met 4 stapelbedden. Het stelde niet zoveel voor, maar wat was ik blij met die hut. Ons even terug kunnen trekken uit de drukte, niet hoeven zoeken naar een tafeltje om een broodje te eten. De eigen wc was erg prettig, helemaal met een peuter die net uit de luiers is en voor wie het toilet nog steeds een bijzonder avontuur is. 🙂 En dat zowel ik als mn lief even een uurtje konden liggen was zeer aangenaam.

Eenmaal aangekomen in Varberg, waren we met 20 minuten op de vooraf geboekte camping. Naast de boot, het enige wat we vooraf geboekt hadden trouwens.

Na een dagje rust in de regen besloten we de westkust te verlaten en door te reizen naar de oostkust. Daarover in een ander blog meer. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s