Cursussen, Gedachtenspinsels

Help! Alles is leuk!

Als creatief persoon ben ik niets liever bezig dan met met maken. Het maken van mooie tekeningen of foto’s. Of af en toe doe ik een poging op de naaimachine. En eigenlijk staan er ook nog wat cursussen op mijn wensenlijstje. Pottenbakken, zeefdrukken en een dag mee met een vogelaar bijvoorbeeld. Ik vind zoveel leuk!
En hoewel een brede interesse voor een creatief natuurlijk geen overbodige luxe is, blokkeert het me met grote regelmaat. Dan zit ik achter mijn bureau en dan kom ik er maar niet uit of ik liever met verf aan de slag wil of met de bloemen die al weken in de pers liggen. Of dat ik een wandeling zal gaan maken met mijn camera op zak.

Inmiddels weet ik dat veel, heel veel creatieven, hier ook last van hebben. Afgelopen najaar volgde ik bij Sabine Wisman de cursus The Artist Wake Up Call. Een aanrader voor een ieder die meer uit zijn of haar creatieve leven wil halen en een duwtje in de rug kan gebruiken. En al daar bleek dat de overvloed aan leuke dingen voor veel meer mensen een probleem was. “Je kunt en hoeft ook niet alles tegelijk te doen. Maar met het kiezen voor het ene, leg je je zelf niet vast hoor. Als je er  klaar bent, dan ben je vrij om weer iets anders te kiezen”, leerde Sabine ons. Ja dat is natuurlijk ook zo. En toch helpt het als je het even hoort van een mede-creatief. En nu oefen ik in keuzes maken. Ik maak lijstjes met wensen. Dan staan ze maar geparkeerd, buiten mijn hoofd.
Het gaat nog niet altijd goed, maar het gaat steeds beter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s